Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kolbásztöltelékes rakott tészta

2011.08.04

Hozzávalók:
- 25 dkg penne (tollhegy) tészta
- 1 fej vöröshagyma
- zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált hús
- őrölt kömény
- pirospaprika
- bors
- só
- 5 tojás
- 1,5 dl tejföl
- zsemlemorzsa

A tésztát sós vízben kifőzzük, azután leszűrjük. A kolbásztöltelékhez a hagymát meg a fokhagymát összevágjuk, majd megdinszteljük. Ízlés szerint őrölt köménnyel, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük, majd a darált húshoz adjuk és összekeverjük. A tejfölt kikeverjük az egész tojásokkal és a sóval. Kizsírozunk és morzsával meghintünk egy formát. Belesimítjuk a tészta egyharmadát, majd ráhalmozzuk a kolbásztöltelék felét. Most a maradék tésztánk fele következik, majd a maradék massza. Erre kerül az utolsó adag tészta, végül az egészet nyakon öntjük a tojásos tejföllel. Lassú tűzön, 150 fokon egy órát sütjük.

(Forrás: Szabad Föld Kalendárium - Vidék íze)

 
 

 


Profilkép


Utolsó kép


Facebook



Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Statisztika

Online: 5
Összes: 151755
Hónap: 7150
Nap: 256