Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Amikor állatorvosnál voltunk...

2011.06.26

 

Buksi kutyámnak már augusztusban meg kellett volna kapnia a fertőző betegségek elleni oltást, de az értesítőt csak nem kaptuk meg, pedig megígérték, hogy küldik. Szeptemberben is türelmesen vártam, de most már nem lehetett halogatni az orvosi vizitet. Nem akartam, hogy a kutyámnak valami baja legyen, mert "belehaltam volna", ha szegény szenved, és miattam valami súlyos betegség megtámadja, na és persze anyagilag is nagyon sokba kerül egy kúra, amit jobb megelőzni. Egy évben kétszer meglátogatjuk a kedvenc állatorvosunkat - aki egy kedves, fiatal orvos, és aki  pár éve nyitotta meg ezt a nagyszerű állatorvosi központot itt Ajkán -, megkapja a kötelező oltásokat, és utána minden rendben van.  Sokáig csak egy állatorvosi rendelő volt itt a városban, de ez a központ már nagyon kellett ide.

 

 

Tehát, ma állatorvosnál voltunk. Nagy dolog! Nem először jöttünk ebbe a szuper rendelőbe, de ez volt az első eset, hogy gyalogosan érkeztünk. Eddig mindig megvártuk az öcsémet, amíg hazajött a munkából, és utána kezdődött a kabaré. Buksi, mintha érezte volna, hogy valami "rossz" történik, mindig elfutott előlünk, legalább egy negyedórába telt, mire meg tudtuk fogni. Nyakörv, póráz, beülni az autóba, ott erősen tartani, mert mindig át akart menni az Apuhoz, aki vezetett. Parkolni sem volt könnyű a rendelő közelében, mert elég forgalmas helyen van. De nekem augusztus közepén támadt egy ötletem!

 

26.-buksi.jpg

 

 

 

Mindig irigyeltem azokat, akik kutyáikkal sétálgatnak, ezért először kivittem Morzsit az utcára, felmentünk a kertünk végéig, aztán vissza, ezután ezt a kis utat megtettük Buksival is. Amikor az egyik kutyával tovább akartam menni - azt hiszem, Buksival -, a másik olyan keserves nyüszítésbe fogott, hogy visszamentünk az udvarba. Ekkor jött az ötlet, hogy próbáljuk meg azt, hogy mindkét kutyával elmegyünk sétálni. Mivel Morzsi az Anyu kutyája, így ő vele jön, én pedig megyek Buksival. Azóta ez a reggeli menetrend. Teljesen mindegy, hogy hétköznap, vagy hétvége van, reggel 8 órakor a kutyáink már türelmetlenek, és ha nem esik az eső, akkor megyünk sétálni.

27.-morzsi.jpg

 

Persze, előfordul, hogy valami miatt csak később tudunk menni, ilyenkor az embernek szednie kell a lábát, mert nagyon kergék, ha nem a megszokott időben megyünk. Eleinte csak a Csikólegelőn sétáltunk - ez a városrész neve, ahol lakunk; régen az uraság itt tartotta a lovait -, kb. két hete már a városba is "lemerészkedünk". Innen jött az ötlet, hogy ha már sétálunk, kössük össze a kellemest a hasznossal, és menjük el az orvoshoz. Ezért ezen a reggelen a sétánkba beiktattuk a vizitet.

 

Azt eddig is tudtam, hogy az állatorvosnak van kutyája, de ma, amíg vártunk arra, hogy behívjanak minket, egy nagyon aranyos kis vörös cica tűnt fel a váróban. Gondolom, ő is  az orvosé lehet, mert nagyon otthonosan mozgott a tápok között, és egyáltalán nem félt a kutyáktól. Ingerelte őket, aztán amikor Buksi ráugatott és Morzsi rámorgott,  akkor felborzolta a szőrét, de nem menekült el, mint más macska tenné. A vége az lett, hogy a recepciós hölgy megelégelte, hogy a cica gonoszkodik a kutyákkal, és bezárta a rendelés hátralevő idejére.

Ezután nemsokára mi is bekerültünk az orvoshoz, Buksi megkapta az oltást és a féreghajtó tablettákat, és elindultunk haza.

 

28.-buksi-es-morzsi.jpg

Anya és lánya, azaz Buksi és Morzsi